Σελίδες

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ)

Ο 22ος μαθητικός διαγωνισμός πληροφορικής ξεκίνησε. Αφορά μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των τύπων των σχολείων. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 5 οκτωβρίου. Για την εκκίνηση της διαδικάσίας απαιτείται εγγραφή απο τους μαθητές στην σελίδα : http://pdp.gr/default.asp?pid=2&la=1.
Υπάρχουν βραβεία για τους μαθητές:
  • εισαγωγή σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • υλικές και ηθικές αμοιβές
Πρόβλημα διαγωνισμού προκαταρτικής φάσης:

Να αναπτύξετε ένα πρόβλημα σε μια από τις γλώσσες του ΙΟΙ το οποίο Να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα το οποίο αφού διαβάσει τις αναφορές βλαβών για κάθε τμήμα, θα παραγάγει ένα αρχείο με τον αριθμό των τμημάτων που παρουσίασαν βλάβη (μη οφειλόμενη στον οδηγό) και τα αντίστοιχα τμήματα του αυτοκινήτου, ταξινομημένα κατά φθίνουσα σειρά αναφοράς βλαβών.


Αρχεία Εισόδου:

Τα αρχεία εισόδου με όνομα hydrogen.in είναι αρχεία κειμένου με την εξής δομή: Η πρώτη γραμμή έχει έναν ακέραιο αριθμό. Τον αριθμό των τμημάτων για τα οποία υπήρξαν αναφορές βλάβης 10 ≤ C ≤ 10000. Οι επόμενες C γραμμές περιέχουν οι κάθε μία δύο ακέραιους αριθμούς χωριζόμενους από ένα κενό. Το αριθμό του τμήματος και τις συνολικές βλάβες που διαπιστώθηκαν.

Αρχεία Εξόδου:

Τα αρχεία εξόδου με όνομα hydrogen.out είναι αρχεία κειμένου με την εξής δομή: Η πρώτη γραμμή έχει έναν ακέραιο αριθμό. Τον αριθμό των τμημάτων τα οποία παρουσίασαν βλάβη ευθύνης του κατασκευαστή 0 ≤ L ≤ 10000. Οι επόμενες L γραμμές περιέχουν από έναν αριθμό. Το αριθμό του τμήματος που παρουσίασε βλάβη με φθίνουσα όμως σειρά


Ολόκληρο το πρόβλημα στην σελίδα του διαγωνωνισμού www.pdp.gr ή εδώ

1 σχόλιο:

Andreas X. είπε...

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ απλό και ίσως με αυτό να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας. Αρκεί μια απλή ταξινόμηση (με την bubble sort π.χ) για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Έφτιαξα μια ενδεικτική λύση, δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, απλά για λόγους πληρότητας την επισυνάπτω εδώ

LinkWithin