Σελίδες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

4o Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής


«Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση - Το Ψηφιακό Σχολείο»


Στις Σέρρες 7,8 & 9 Μαΐου 2010 θα πραγματοποιηθεί το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.(Αρ. Πρωτ. 159781/Γ2/23-12-09)
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ελπίδα Resort.Ειδικότερα οι θεματικοί άξονές του είναι οι εξής:

 • Η ψηφιακή τάξη
 • Επιμόρφωση – Υποστήριξη καθηγητών Πληροφορικής
 • Η διαθεματικότητα στη διδασκαλία της Πληροφορικής
 • Διδακτική της Πληροφορικής και παιδαγωγική προσέγγιση της Αλγοριθμικής και του Προγραμματισμού
 • Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ ΛΑΚ)
 • Ανάπτυξη, αξιοποίηση, αξιολόγηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ.
 • Το σχολικό εργαστήριο πληροφορικής - πυρήνας της εκπαιδευτικής διαδικασίας της σχολικής μονάδας
 • Εκπαιδευτική πολιτική για τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στη Β΄θμια Εκπ/ση
 • Ηλεκτρονική μάθηση (e-learning)
 • Αξιολόγηση της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση
 • Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) – Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (Α.Π.Σ.)  Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον αιφνιδιασμό που μας προκάλεσε το Υπουργείο, σχετικά με τη μη κάλυψη  των εξόδων διαμονής & μετακίνησης των συναδέλφων ΠΕ19-20 για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής, στις Σέρρες στις 7, 8 και 9 Μαΐου 2010, διατυπώθηκαν προτάσεις περί αναβολής ή και ακύρωσης του συνεδρίου.
Το συνέδριο αυτό της Π.Ε.ΚΑ.Π., που υλοποιείται κυρίως από κάποιο Κε.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της επικράτειας, και  του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής, έχει ταυτιστεί και με παράλληλη συνάντηση των Υπευθύνων - Τεχνικών Υπευθύνων ΠΛΗΝΕΤ και εκπροσώπου του υπουργείου, όπως και με συνάντηση των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής, και ανταλλαγή απόψεων, θέσεων του Υπουργείου και προβολή προβλημάτων μας, πέραν του φυσικού του ρόλου και σκοπού, σχετικά με την ανάδειξη και προώθηση του έργου - σκοπού - έρευνας και καινοτομιών της επιστήμης της Πληροφορικής.
Η οργανωτική επιτροπή λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στον κλάδο μας, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσουμε και να λύσουμε (μέσα από αυτές τις συναντήσεις) προσπαθώντας να διατηρήσει όλα τα παραπάνω, και να μη φανεί σε κάποιους, ότι οι διημερίδες – συνέδρια ήταν ένα ταξιδάκι αναψυχής, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
I.    Θα προσπαθήσει για περισσότερες χορηγίες στο Συνέδριο οι οποίες θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη μείωση των εξόδων των συναδέλφων συνέδρων.
II.      Εκτός από την έκπτωση που μας κάνανε όλα τα ξενοδοχεία (παράδειγμα από 85 σε 65 €), θα γίνει επιπλέον έκπτωση 15 ευρώ ανά ημέρα, στο κόστος δωματίων σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο. Υπ’ όψιν ότι υπάρχουν ξενοδοχεία μέσα στην πόλη με τιμή 55 ή 45 €, και αυτές οι τιμές θα έχουν την ίδια έκπτωση (15€/ημέρα).
III.      Κάλυψη σχεδόν του συνόλου της διατροφής των συνέδρων με catering όλη τη μέρα στα διαλείμματα, με πλούσιο μπουφέ-βουτήματα και προσφορά ενός γεύματος, την 1η ημέρα του συνεδρίου (την Παρασκευή το βράδυ).
IV.      Μείωση του κόστους της εκδρομής μας,  στη Λίμνη Κερκίνη, για κάθε σύνεδρο στα 5 € και κάλυψη του υπόλοιπου κόστους από τους χορηγούς.
V.      Διατήρηση του χαμηλού κόστους συνδρομής του συνέδρου στα 20 €, με παροχή πλήρους φακέλου, και χορήγηση flash memory με τα πρακτικά του συνεδρίου.
Ευελπιστώντας ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε και περνούσε από το χέρι μας για τους συναδέλφους μας, αλλά και διατηρώντας το επίπεδο του συνεδρίου αφού όλες οι εργασίες που θα ανακοινωθούν κριθήκαν από δύο κριτές ή και τρεις, σε περίπτωση διχογνωμίας, περιμένουμε να στηρίξετε το Συνέδριό μας και να προβείτε σε κλείσιμο δωματίων και εγγραφή το αργότερο έως το μεσημέρι της Παρασκευή 16 Απριλίου 2010.
οργανωτική επιτροπή


Δρ. Βασιλική Βράνα
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής
Δ/νσης Σερρών, Κιλκίς και Πιερίας
Τηλέφωνο : 23210/47538-9
e-mail :  v_vrana@otenet.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ms Χρήστος Τριανταφύλλου
Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Σερρών
Τηλέφωνο :23210/53640
e-mail : ctriantafy@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin