Σελίδες

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πανελλαδικές - 28/05/2010 - Μαθημα: Αναπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ)

Τα θέματα μαζί με την διευκρίνηση που ήρθε απο το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται εδώ.
Το πρόβλημα , όμως, συνίσταται στο γεγονός ότι εστάλη στους βαθμολογητές των κέντρων μια επιπλέον διευκρίνηση, η οποία δεν δημοσιεύθηκε στους μαθητές. Αφορούσε τον τρόπο διόρθωσης του Θέματος Γ. Έλεγε λοιπόν η διευκρίνηση στους βαθμολογητές να μην δοθούν όλες οι μονάδες που παίρνει η άσκηση αυτή (Θέμα Γ) σε μαθητές που θα επιλέξουν για λύση τον τρόπο με χρήση πινάκων.

Το πρόβλημα είναι διττό. Απο την μια, το Θέμα Γ ζητάει απο τους μαθητές μας να χρησιμοποιήσουν αλγόριθμο σαν τρόπο επίλυσης. Ως γνωστόν ο αλγόριθμος είναι πιο «χαλαρός» ώς προς τον τρόπο δήλωσης μεταβλητών. Για την ακρίβεια, δεν απαιτείται καθόλου δήλωση των μεταβλητών, πινάκων κλπ.
Απο την άλλη, επίσης κοινός τόπος, η δήλωση πινάκων γίνεται στην αρχή του προγράμματός μας (σαν στατική δομή) και δεν είναι δυνατόν η αυξομείωση του μεγέθους του. Επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ζητήματα όπου δεν είναι γνωστό το πλήθος των στοιχείων που δύναται να χρησιμοποιηθούν.
Εφόσον, λοιπόν υπάρχουν αντιρρήσεις και για τα δυο παραπάνω ρεύματα, λογικά, δεν θα έπρεπε να δοθούν αυτές οι διευκρινήσεις ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κοινοποιηθούν και στους μαθητές.
Η επίμαχη διευκρίνηση βρίσκεται παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin