Σελίδες

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Πόλεμος Mircrosoft - Google στο «σύννεφο» (cloud) και ο νικητής ποιος είναι;


Πρόταση Microsoft
To μέχρι πρότινος skydrive της Microsoft που σου έδινε 20GB διαδικτυακού χώρου για αποθήκευση αρχείων προσωπικών με σκοπό τον εύκολο διαμοιρασμό αλλα και την ασφάλεια ενός network drive έρχεται να επεκτείνε το νέο προϊόν της, το διαδικτυακό office, το οποίο χρησιμοποιεί τον ίδιο χώρο αλλά παράλληλα έχεις και την δυνατότητα να δημιουργήσεις έγγραφα Word, Excel, Powerpoint, OneNote. Τέλος, ο διαθέσιμος χώρος έχει αυξηθεί στα 25GB.Πρόταση Google
To παρόν έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση, του τρέχοντος παρόχου και συντηρητή του «συννέφου», Google με το γνωστό σε όλους Google Docs, να επεκτείνει τις δυνατότητες του Google Docs ώστε να μπορούν οι χρήστες να ανεβάσουν κάθε αρχείο και όχι μόνο αρχεία κειμένου, παρουσιάσεις και λογιστικά φύλλα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο χώρος που δικαιούται ένας χρήστης στα Google Docs είναι μόλις 1024ΜΒ.

Συμπεράσματα
H Microsoft θέλει ένα μερίδιο των «συννεφο-χρηστών» μιας και έχει καταλάβει ότι το παιχνίδι παίζεται εκεί τώρα. Μάλιστα παίζει με δυνατά χαρτιά μιας και ο χώρος είναι πολλαπλάσιος με αυτόν που δίνει ο ήδη κυρίαρχος του cloud computing.

Ο Νικητής
Μειονέκτημα και των δύο είναι η δυσκολία της διαδικασίας του ανεβάσματος αρχείων το οποίο γίνεται μόνο μέσω περιηγητών (i-explorer, firefox κτλ). Το παρόν έρχεται να διορθώσει μια εταιρεία που παρέχει διαφάνεια στον συγχρονισμό των φακέλων και φυσικά την ευκολία της διαχείρισης του λογαριασμού μέσω περιηγητή όπως και οι προαναφερθείσες και παρέχεται επίσης δωρεάν. Επιπλέον πλεονέκτημα είναι ο ανεξαρτήτου πλατφόρμας πρόγραμμα-πελάτης που είναι υπεύθυνο για τον συγχρονισμό των φακέλων. Παίζει λοιπόν πάνω απο windows καθώς και πάνω απο linux.

To πρόγραμμα ακούει στο όνομα DropBox ενώ για την εγγραφή δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω παρά μόνο 2-3 κλικ και το κατέβασμα του client στον υπολογιστή μας. Απο εκεί και πέρα ορίζουμε ποιον φάκελο θέλουμε να έχουμε συγχρονισμένο/-ους και τελείωσε η υπόθεση. Ο χώρος που δίνεται απο την εταιρεία είναι 2GB ενώ για κάθε χρήστη που προτείνουμε και εγγράφεται στις υπηρεσίες παίρνουμε επιπλέον 256MB με μέγιστο συνολικό χώρο να φτάσουμε τα 10GB!! Για την εγγραφή σας πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και δημιουργήστε κατευθείαν λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin