Σελίδες

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

21ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

Η εκφώνηση για λύση είναι εδώ

Η συμπλήρωση των 30 χρόνων ζωής της ΕΠΥ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ιστορική απόφαση της UNESCO, για την καθιέρωση των Διεθνών Ολυμπιάδων Πληροφορικής.

Η ΕΠΥ υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων διεξάγει και φέτος τον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής διατηρώντας την αλγοριθμική χροιά του σύμφωνα με την απόφαση του IOI Org., προσπαθώντας έτσι να στηρίξει και να διαχύσει στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας το θεμελιώδες των γνώσεων της Αλγοριθμικής, του Προγραμματισμού και κατ επέκταση της Πληροφορικής .

Η συμμετοχή των μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να διακριθούν σε βαλκανικό επίπεδο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς στις Βαλκανιάδες και στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Στον περυσινό, 20ο Διαγωνισμό, οι μαθητές που διακρίθηκαν, έφεραν στην Πατρίδα μας ένα χάλκινο μετάλλιο από την Ολυμπιάδα.

Ο σκοπός όμως του Διαγωνισμού δεν είναι μόνο οι προσέλκυση ταλαντούχων μαθητών αλλά, όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στην Πληροφορική και στις συνδεδεμένες με αυτήν, τεχνολογίες.

Ο ρόλος των καθηγητών Πληροφορικής είναι διαχρονικά καταλυτικός. Μια μόνη κουβέντα αρκεί για να παρακινηθούν οι μαθητές να επισκεφτούν τουλάχιστον το site. (www.pdp.gr).

Ελπίζουμε λοιπόν στη βοήθειά σας για τη διάδοση του Διαγωνισμού στους μαθητές μας.

Η εκφώνηση για λύση είναι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin